מרכז ת״א – מסעדת הדוק

גינה של כ100 מ״ר, בחצר של מסעדת הדוק, באבן גבירול 26 ת״א.

במהלך השנתיים הראשונות של משבר הקורונה, כאשר רוב המסעדות בארץ חטפו מכה אנושה, האחים המסעדנים, יותם ואסף דוקטור החליטו להמר, ולהרחיב את פעילותם. כחלק מהמהלך העבירו את מסעדת השף היוקרתית שלהם למיקום חדש ובו חצר משמעותית. 

לאחים היה חשוב לעטוף את הלקוחות שלהם בשכבת מגן צמחית שתגן עליהם מהרחוב הסואן ולהקיף אותם בחלק מחומרי הגלם שמהם ייהנו בארוחה.

החצר מורכבת והיא אזור ההושבה העיקרי של המסעדה, לכן נדרשנו לתכנן גינה שופעת אך קומפקטית וכזאת שתהיה דינמית לשינויים. הגינה נשתלה בתוך מיכל בטון ארוך קיים, חללים שנפתחו בריצוף (דרך שכבות של מצע מהודק) ובתוך מיכלי גידול שחורים עד נפח של 200 ל’. 

התוצאה הייתה גינה דינמית ומחבקת את אורחיה תוך עמידות גדולה לשינויים רבים. בגינה תמצאו שפע רב של עצי פרי (הדרים, פיטנגו, אבוקדו, פג’ויה, פאפיה, תאנה ורימון), תבלינים (רוזמרין, אזוב, עלי דפנה, טימין, מרווה ורבים אחרים) ומטפסים דוגמת גפן ענבים, יסמין ואלמון.


תכנון, הקמה ותחזוקה: גינה מזינה

אולי יעניין אותך גם...

גינה מזינה סדנא

לא רוצים לפספס?

הירשמו לניוזלטר שלנו

כתבות עומק, סדנאות חדשות, דיווחים מהשטח והפתעות נוספות