הגזר הוא שורש שיפודי הגדל בתוך האדמה. ניתן לאכול אותו בכמה משלבי הגדילה שלו.
מומלץ מאוד להשתמש בגזרים כשהם בינוניים-קטנים, קליפתם דקה וטעמם מעודן מאד.
הגזר בדרך כלל משמש אותנו חומר גלם מבשם וממתיק למרקים ותבשילים. כמו הסלק גם הגזר מלא בטעמי גשם ואדמה וכמובן הארומה המיוחדת לו.
במתכון זה נשים את הגזר במרכז וניתן לו להיות ״הלובסטר״ של הארוחה.
החומרים הדרושים:
- 7-10 גזרים טריים מאד בינוניים 8-12 ס״מ (מתלבטים מתי הזמן הנכון לקטוף את הגזר בגינה המזינה שלכם? מוזמנים לעיין במדריך לקטיף ירקות החורף שהכנו עבורכם).
- 3-4 עגבניות עסיסיות חצויות
- 3 עלי מרווה
- 6 מחטי רוזמרין
- 3 כפות שמן זית
- מלח ים
- 50 מ״ל מים
- פלפל אדום חריף יבש קצוץ דק
- גבעול קטן של שום ירוק
הכלים שנשתמש בהם:
- תבנית בקוטר 20-23 ס”מ ובגובה של כ 4 ס”מ
- סכין חדה וקטנה, לא משוננת
- כף
- תנור
- נייר אפייה ונייר אלומיניום
- קרש חיתוך
איך מכינים:
מחמים תנור ל 250 מעלות.
שוטפים היטב את הגזרים, אפשר לקלף. משאירים 2 ס״מ מהגבעולים הירוקים (במידה ויש לכם גזר עם עלים).
מניחים בתבנית את הגזרים, סוחטים את העגבניות לתוך התבנית, מוסיפים את שאר החומרים ומזלפים שמן זית ומפזרים גרגרי מלח ים.
מכסים את התבנית במכסה או בשכבה אחת של נייר אפיה ומעליה שכבה של נייר אלומיניום -מהדקים היטב את השוליים. מכניסים לתנור החם לכ 60 דקות.
אחרי 45 דקות מומלץ לבדוק מה קורה בפנים – אם רב הנוזלים עדיין שם מומלץ להמשיך בצלייה עוד רבע שעה, ולחמש-עשרה הדקות האחרונות להסיר את הכיסוי ולתת לגזרים להזהיב ולספוג את המיצים שבתבנית.
בכדי לקבל תוצאה מדויקת, ניתן להבין שהמנה מוכנה כאשר ישנם מעט מיצי עגבנייה בתחתית התבנית והגזרים קצת זהובים ומבריקים.
הגזר נולד מחדש, הוא רך ומלא עסיס, מתיקות משוגעת וניחוחות עזים של צמחי התבלין שוטפים את החושים.
להגיש מיד בתוך התבנית עצמה.
בתיאבון!