ברוקולי – אחד מירקות החורף היפים, הטעימים והבריאים ביותר שיש.
בדרך כלל נסתפק באידוי קל מעל מים חמים, אבל אנחנו רוצים להציע לכם להוסיף שלב בעשיה של הברוקולי כדי לקבל ירק מלא בטעמים ונוכחות.
נשתמש בתפרחת צפופה שעדיין לא בשלה – זכר לכרוב בר ים תיכוני.
נטבול את התפרחת במים רותחים ואז ניצלה אותה בתנור מולהט.
ברוקולי בשני מהלכים, עם שלושה חומרי גלם בלבד.
הכלים הדרושים:
- תנור מחומם ל250 מעלות או מחבת ברזל לוהטת.
- סיר מלא מים רותחים ומומלחים.
- מסננת
- כף עכביש או כל כף גדולה עם חורים
- תבנית שטוחה שיכולה להכיל את התפרחות בנוחות
החומרים שנשתמש בהם:
ראש ברוקולי
שמן זית
מלח ים
הוראות הכנה:
מכניסים את הברוקולי למים רותחים.
מבשלים כמה דקות. אנחנו רוצים תוצאה שלוקחת בחשבון את שלב התנור.
כשהברוקולי רך אך יציב נעביר אותו למסננת למנוחה של דקה שתיים.
עוטפים את כל התפרחת בשמן זית וכך גם את הגבעולים.
מפזרים קצת מלח ומכניסים לתוך התנור שחומם מראש ל 250 מעלות.
תנור חזק יסיים את התהליך כעבור 7-10 דקות.
מומלץ לחכות עד לסימנים ראשונים של הזהבה או השחרה בקצוות התפרחת לפני שמוציאים את הברוקולי מהתנור.
מגישים חם לאחר זילוף שמן זית.
בתיאבון!