איך הכל התחיל?
מסעדנים רבים נפגעו בתקופת הקורונה ואף נאלצו לסגור את עסקיהם לצמיתות.
אלו מביניהם שהיו בעלי יותר מזל ו/או אורך נשימה כלכלי ומחשבה יצירתית, בחרו לנצל את התקופה לשינוי קונספט ושדרוג המסעדות שלהם לקונספט התואם יותר את הזמנים והבעיות הבוערות (תרתי משמע) של תקופתינו.
האחים יותם ואסף דוקטור, שבבעלותם המסעדות המצליחות אייבי, האחים ודוק, החליטו לבטא את ה״אני מאמין״ שלהם דרך מהלך נרחב של הקמת גינות נוי ומאכל משמעותיות שישרתו את המסעדה ואת הסועדים.
הגינות מהוות מטרז׳ משמעותי מהמסעדות והן חלק בלתי נפרד ממערך הושבה במסעדות וכך גם ממטבח המסעדות.
האחים פנו אלינו כדי שנתכנן, נקים ונתחזק עבורם את הגינות והמהלך היווה עבורנו תהליך משמח, מורכב ויצירתי של עבודה.
היתרונות של הקמת גינת מאכל במסעדה
1. אספקת ירקות, פירות ועשבי תבלין טריים ועונתיים למטבח המסעדה –
המסעדה יכולה ליצור תפריט מגוון שמשתנה מעונה לעונה, מחומרי גלם טריים ובריאים ללא חומרי הדברה.
2. יצירת סביבה אסתטית ואוירה מזמינה לסועדים –
צמחי הנוי והירק מקיפים את השולחנות ויוצרים חיץ עם הסביבה האורבנית האפורה הסובבת את המסעדה ומספקת אוירה נעימה וידידותית יותר.
3. יצירת “מיקרו-אקלים” וחיסכון באנרגיה –
שפע הירק והצמחיה יוצרים תנאי הצללה שמורידים את הטמפרטורה בסביבתם ומאפשרים שהיה נעימה בחללים החיצוניים של המסעדה גם בחודשי הקיץ, ומפחיתים מאוד את הצורך להשתמש במזגן או במאוורר.
4. אמירה סביבתית ושאיפה להקטנת טביעת הרגל האקולוגית –
הבחירה למזג בין המסעדה לגינה ולחבר את הסועדים לחוויה של ירוק, אורגני ומקומי, הינה אמירה אידיאולוגית משמעותית.
מהבחינה הכלכלית והלוגיסטית הכי קל לסגור את סועדי המסעדה בקופסת בטון הניתנת לשליטה ולוויסות במזגנים.
הכי קל וזול להזמין תוצרת ותבלינים קונבנציונאליים מהשוק הסיטונאי והספקים הכי זולים.
אנו משתדלים לעשות את הדברים אחרת.
אנחנו מאמינים שניתן לייצר (בכל סוג של עסק) מרחבים ירוקים ותומכי חיים, לחבר את הסועדים לחוויה של הושטת יד לתבלין או לירק ולנסות לסגור כמה שיותר מעגלים טבעיים.
זו בחירה אידיאולוגית בעלת השלכות משמעותיות על הפחתת טביעת הרגל האקולוגית של העסק ושל צרכניו.
האם כל מסעדה יכולה להקים גינת מאכל?
לא בכל מסעדה יש חצר או חלל חיצוני, אבל במקרים רבים, עם קצת יצירתיות ומחשבה ניתן לשלב גינות מיכלים, עצי פרי וירקות גם במקומות שזה לא נראה בהם אפשרי במבט ראשון.
לנו ב”גינה מזינה” יש ניסיון רב בתכנון והקמה של גינות אדמה ומיכלים שמנצלים את המרחב באופן מיטבי גם באזורים אורבניים צפופים.
אנחנו מקווים שעוד ועוד מסעדות יחליטו לקחת חלק בשינוי המבורך, ויבחרו להקים גינות מאכל בחצרות המסעדות שלהם ונשמח להמשיך להיות גורם משמעותי בקידום המגמה המבורכת הזאת.
בתיאבון!
תגובה אחת