כשזה מגיע לגידול עגבניות נהדרות, התזמון והדרך בה מתבצעות ההדליה והגיזום יכולים לעשות הבדל משמעותי בבריאות הכללית של היבול שלכם. שתי פעולות אלו עוזרת באוורור, מגדילות את החשיפה לשמש, משפרות את הפוטוסינתזה, ומפחיתות את הסיכון להתפתחות קימחון או ריקבון.
הפעם החלטנו לשתף אותכם במדריך שלנו עבור הדלייה וגיזום של עגבניות.
לקריאה על הדלייה- קראו את הקטע הבא. למידע על גיזום- גללו מטה לסרטון ההדרכה על גיזום גבעולי עגבניות.
מדריך קצר להדליית עגבניות:
- אם טרם עשיתם זאת, הוסיפו מבנה הדלייה לערוגה שלכם כשהצמחים עדיין צעירים. אפשר להשתמש בבמבוקים, ענפים ומקלות תוך הקפדה על הדליה בגובה 1.7 מ’ לפחות.
- הקפידו לעבוד עם רשת הדליות. כך תוכלו ליצור בקלות “נקודות מגע” רבות ככל האפשר, לקשירת הצמח למבנה.
- קשרו את הגבעול המרכזי של הצמח לרשת\במבוק בגובה של לפחות 15-20 ס”מ מעל פני הקרקע. הקשר הראשון הוא החשוב ביותר, ויש לעשות אותו מוקדם ככל שניתן מרגע שנשתל הצמח, כדי לספק לו תמיכה.
- קשרו את הגבעול באופן עדין להדליה, תוך שימוש בחוט קשירה רך ואלסטי שיאפשר לצמח להמשיך להתפתח ולעבות ענפים, מבלי שהקשירה תגרום לנזק.
המשיכו לקשור את הגבעולים הגדלים פעם בשבוע. הפרידו ותפרסו ביניהם על פני הרשת באלכסון, שתי וערב ליצירת פריסה וחשיפה אידיאלית לאוויר ושמש.
כיצד לגזום גבעולי עגבניות:
טיפ- כיצד להבדיל בין גבעול צידי לעלה:
כאשר גוזמים את צמח העגבנייה, חשוב לגזום רק את הענפים הצדדיים ולא את העלים, וזאת כדי להמשיך לעודד את תהליך הפוטוסינתזה של הצמח. לפניכם הסבר כיצד להבחין בהבדל בין השניים:
- עלים: מחוברים לגבעול הראשי (הענף המרכזי) עם נקודת קצה ברורה. העלה אינו מצמיח איברים נוספים ממנו.
- גבעולים צדדיים: אלו ‘ענפים’ קטנים שצומחים בין העלה לבין הגבעול שהעלה עליו. גבעולים צדדיים אלו ימשיכו לגדול ולייצר עלים וגבעולים נוספים.