זה לא סוד שתרד מלבר הוא אחד העלים האהובים עלינו!
בארץ רוב סוגי התרד מצליחים לגדול היטב רק בין אוקטובר למאי, אך תרד מלבר מקורו מדרום הודו ובתנאי הארץ הוא משגשג החל מיולי, כאשר של גידולי העלים (ואנחנו) נובלים.. זהו צמח מטפס יפיפיה, עם עלים בשרניים וגדולים, הזן הירוק שלו מתאים לגידול בשמש מלאה והזן הסגול לחצי צל עד צל מלא! צמח חובה בכל גינה.
לכן ביקשנו מבני שלנו (שף מדופלם בעברו) לחלוק איתנו מתכון קייצי המשלב תרד מלבר ומסתמך רק על מרכיבים מגינת הגג שלו בת”א… (עם תוספת של גבינת אוטופי טבעונית מעולה!)
בני השתמש בזן הסגול של תרד מלבר וזה המתכון שלו:
המתכון הקייצי של בני לתרד מלבר
רכיבים
- חופן גדול של עלי תרד ללא גבעולים
- 10-15 עלעלי שיח הקארי
- ליים אחד
- 1 פלפל חריף ריחני ופירותי ( כל אחד מזני ההבנרו או צ׳ילי אדום טרי)
- שן שום
- 20 זרעי שומר מנופצים במכתש
- 5 עלעלי נענע
- 4 כפות שמן זית או שמן פחות מריר אחר. שמן שומשום, שמן קנולה, שמן חרדל, שמן בוטנים
- מלח ים
סדר הפעולות
- מחממים מחבת ברזל כבדה
- מוסיפים שמן וממתינים שהתחמם
- מוסיפים עלעלי קארי, פלפל חריף קצוץ ואת זרעי השומר.
- מטגנים על אש גבוהה 20-30 שניות ומוסיפים פרוסות שום.
- מטגנים עוד מספר שניות ומוסיפים את חופן עלי התרד.
- על אש גבוהה ובעזרת מלקחיים או כף עץ מממשיכים להכניע את התרד עד שהוא קורס ומתרכך קלות.
- כעת ניתן לסחוט חצי/רבע ליים ירוק לתוך המחבת ולהמשיך לאדות עוד מספר שניות בודדות.
להעביר את התרד לצלחת. לפזר את עלי הנענע, לבזוק כמה טיפות של שמן זית ולפזר גרידת ליים רעננה.
בשלב זה של הקיץ התרד מלא במלח ולכן אני ממליץ לשים כמות קטנה ורק לקראת סוף תהליך הבישול לאחר שטעמתן.
בתיאבון!