ההיסטוריה של הפול
לפני שנדבר על איך לזרוע פול, קצת רקע היסטורי. פול הינו צמח פורח חזק ממשפחת הקטניות והנו אחד מהגידולים המתורבתים הוותיקים בעולם (יותר מ10,000 שנים בשירות האדם). זהו מזון בסיס ים תיכוני שמקורו במרכז אסיה, אגן הים התיכון אזור אתיופיה, אשר משפר פלאים את בריאות הקרקע שלכם רק בכך שהוא צומח בגינתכם!
ניתן לאכול את העלים הצעירים והפרחים טריים בסלט, להקפיץ או לטגן את התרמילים הירוקים או לתת לתרמילי הפול להתייבש על הצמח ולאסוף אותם בתור פול יבש שתוכלו לשמור במשך חודשים.
זריעת פול, חלק א': הכנת הקרקע
נובמבר הוא חודש אידיאלי בארץ לזריעה של פול.
בחרו איזור עם שמש מלאה ותזרעו שם את זרעי הפול ישירות בערוגת הירק שלכם, במרווחים של כ 10-15 ס"מ ובעומק של כ3-6 ס"מ. הקפידו לא להשקות יותר מדי ומומלץ לחפות את הערוגה בקש כך שתפחיתו את הצורך בהשקיה ותשמרו על לחות ובריאות הקרקע.
הפול יהיה מוכן לקטיף בתחילת או בסוף האביב, תלוי איך תעדיפו לאכול את הפול.
בסרטון הבא אלכס מסביר איך להפוך קרקע קשה וחרבה לאדמה רכה ודשנה לזריעה של פול. בסרטון נעסוק בריכוך והכנת האדמה עם מים וקלשון חפירה, תוספת קומפוסט והתיחוח (חפירה) עצמו.
זריעת פול, חלק ב: הזריעה עצמה
בסרטון אנו מדגימים זריעה של פול מזרעים ששמרנו מהיבול של 2021 ומסבירים לגבי מרחקי שתילה, השקיה וחיפוי.
מעוניינים ליצור גינת מאכל אקולוגית לבית או לחלל העבודה? צרו איתנו קשר בטלפון וגם בווטסאפ
058-7330937